Home

About

photo1

Periklis Deligiannis

civil engineer NTUA

historical author and researcher

 

20 Comments (+add yours?)

  1. ΘΩΜΑΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
    Oct 26, 2012 @ 11:27:02

    Κυριε Δεληγιάνη,
    Πολλά συγχαρητηρια για το site σας. Είναι μοναδικό στο είδος του ανάμεσα στα ελληνικα sites.τα θεματα του είναι πρωτοτυπα και « δυσκολα» για την ελληνικη ιστορια και πραγμτικοτητα όπως το τελευταιο για τους Γοτθους που μου εδωσε τη λαβη να σας στειλω αυτό το σχολιο.

    Reply

  2. periklisdeligiannis.wordpress.com
    Oct 27, 2012 @ 22:34:44

    Θωμά σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν γνωρίζω κατά πόσο τα θέματα του ιστότοπου μου είναι ‘’δύσκολα για την ελληνική πραγματικότητα’’, αλλά θα σου επισημάνω ότι το παρόν ιστολόγιο δεν έχει εμπορικό, διαφημιστικό ή άλλο συναφή χαρακτήρα, γι’ αυτό άλλωστε και η επισκεψιμότητα με ενδιαφέρει από πολύ λίγο έως καθόλου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να εξερευνώ μαζί με τους αναγνώστες, πραγματικά «άγνωστες ατραπούς της Ιστορίας», όπως είναι και ο περιγραφικός υπότιτλος του «Ιστορικές αναδιφήσεις» (βλ. κάτω δεξιά). Επίσης θα μου επιτρέψεις να επισημάνω ότι ο ιστότοπος μου δεν είναι ‘’μοναδικός’’ ανάμεσα στους ελληνικούς, όπως σημειώνεις. Υπάρχουν αρκετοί εξαίρετοι ελληνικοί ιστότοποι (μερικοί σημειώνονται στο blogroll).

    Reply

  3. Λιβάς Δημ. Περικλής
    Feb 15, 2013 @ 09:35:19

    Κύριε Δεληγιάννη,
    Πέρα από το θαυμασμό μου προς το εξαιρετικό ιστολόγιό σας – τον οποίο έχω εκδηλώσει και στο παρελθόν, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η πρόσφατη αναφορά σας στα Ίχνη της Γνώσης.
    Καλή σας ημέρα.

    Reply

    • periklisdeligiannis.wordpress.com
      Feb 15, 2013 @ 16:21:55

      Κε Λιβά.
      η τιμή είναι όλη δική μου: ο ιστότοπος σας έχει απεριόριστο πλούτο όχι μόνο σε θέματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας που πραγματεύεται το παρόν ιστολόγιο, αλλά και σε αρκετές ακόμη επιστήμες. Είναι ένας γνήσια επιστημονικός ιστότοπος που καλύπτει πολλά από τα δικά μου ‘κενά’. Σας ευχαριστώ πολύ.

      Reply

  4. Klaus Ziegler
    Feb 17, 2013 @ 23:14:26

    Amazing site. Waiting for more posts on ancient Northern Europe. You should be writing more on the Vikings.

    Reply

    • periklisdeligiannis.wordpress.com
      Feb 20, 2013 @ 23:29:38

      Klaus, thank you very much. The Vikings are one of my favorite topics and I’m going to write some articles about them. As a start, I’m thinking on writing something about Ragnar Lothbrok…

      Reply

  5. NICOLAOS- oropos
    Feb 20, 2013 @ 14:49:34

    Aξιοτιμε Συγγραφεα,Ιστορικε
    διαβαζοντας την στην Στρατιωτικη Ιστορια με αριθμο τευχους 178,νοεμβριου του 2011,διαβασα την εξης σημειωση κατω απο μια φωτογραφια με λογχες.’ Σιδηρες αιχμές σαρισσων απο τις Αιγές.οι Μακεδονες ηταν φιλοπόλεμος λαός,κατι το οποιο επεδρασε καταλυτικά στην ψυχολογία των αξιωματικων του αλεξανδρου.
    Η απορια μου ειναι ,εφ οσων η σημειωση ειναι δικη σας και οχι του περιοδικου,.. –Γιατί η λεξη λαός? καποιος που το διαβαζει,μπορεί κάλλιστα να νομισει οτι αποτελούσαν κατι διαφορετικό απο τους ‘Ελληνες.οπως για παραδειγμα οι Σκυθες,οι φρυγες,οι καρες κτλ. καταλαβαινετε αν καποιος σκοπιανος το διαβαζε,πώς θα πορούσε να χρησιμοποιηθει αυτη η φράση στην αθλια προπαγανδα τους… θα μπορούσε να γραφτεί ως ‘ Οι μακεδόνες ήταν φιλοπόλεμοι’,και να μη διδονται ‘λαβές’,,για σχολια
    θα επιθυμουσα τη γνωμη σας πανω σε αυτη την όχι και τοσο σημαντικη λεπτομέρεια, δεδομένω οτι η γνωμη σας βαραίνει.

    Reply

  6. NICOLAOS- oropos
    Feb 21, 2013 @ 05:21:02

    και εγω ευχαριστω για την κατατοπιστικοτατη απαντηση και την ευφορια που με διακατεχει,μεσω της μακροσκελούς αναλύσεώς σας.Επίσης να σας συγχαρώ για την μεταδοτικοτητα των γραπτων σας,καθώς διαβάζοντας κάποιος τα αρθρα σας,γίνεται γρήγορα γνώστης και θεατής θα έλεγα του ιστορικού χρόνου που αφηγείστε.

    Reply

  7. Γεράσιμος (Μάκης) Λυκούδης
    May 30, 2013 @ 11:13:53

    Κύριε Δεληγιάννη θέλω να σας συγχαρώ για την ιστοσελίδα σας. Κάνω μία έρευνα για την Ομηρική θάκη, που αντλεί στοιχεία από την «Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής και τα όσα αυτή αναφέρει για τον Νορμανδό Ροβέρτο Γυισκάρδο. Το θέμα σας «ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ» με βοήθησε και ασφαλώς θα σας αναφέρω στις πηγές μου. Σας ευχαριστώ, Μάκης Λυκούδης.

    Reply

  8. Γεράσιμος (Μάκης) Λυκούδης
    May 30, 2013 @ 15:59:53

    Και πάλι ευχαριστώ.

    Reply

  9. τασος μπελεσακος
    Oct 04, 2013 @ 12:37:29

    κυριε Δεληγιαννη ειμαι φανατικος αναγνωστης ιστορικων μυθιστορηματων και θελω να σας εκφρασω τα συγχαρητηρια μου για το βιβλιο σας η ρωμη πρεπει να καταστραφει το οποιο θεωρω απο τα καλυτεα που εχω διαβασει!Να ξερετε οτι ανυπομονουμε για την συνεχεια!

    Reply

    • periklisdeligiannis.wordpress.com
      Oct 05, 2013 @ 16:17:09

      Σε ευχαριστώ πολύ Τασο. Η γνώμη των αναγνωστών μου είναι ότι σημαντικότερο για εμένα. Η συνέχεια είναι ετοιμη αλλά θα καθυστερήσει για λίγο ακόμη λόγω της κρίσης.

      Reply

      • Thanos Alexiou
        Apr 14, 2015 @ 23:56:18

        Καποιο νεο σχετικα με το βιβλιο Ρωμη?

      • periklisdeligiannis.wordpress.com
        Apr 15, 2015 @ 16:45:43

        Για την Ελλάδα όχι Θάνο, αλλά σκέπτομαι σοβαρά την αυτοέκδοση. Υπάρχει όμως σοβαρο ενδεχόμενο να εκδοθεί το Ρώμη 1 στο εξωτερικό και έτσι ίσως ακολουθήσει εκεί και το Ρώμη 2.

  10. J Karatchuk
    Mar 13, 2014 @ 22:20:00

    Olá amigo Periklis, parabenizo pelo ótimo site. Mandei um email a voce solicitando alguma informação sobre o nome KARATCHUK que é a minha origem.
    Felicidades!
    Joel Karatchuk, Brasil.

    Reply

  11. ritaroberts
    Apr 28, 2015 @ 11:33:23

    Hello Periklis. I loved your article about The Organisation and The Hierarchy of the Mycenaean Armies. I have 14 Mycenaean Linear B tablets to translate, all to do with Military Affairs for my teacher Richard Vallance. Your article will help me immensely. I am following your blog which I find most interesting.

    Reply

  12. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ « ypsilantio
    Oct 07, 2016 @ 23:24:36

Leave a comment